Archief: Jubilarissen 2014

Sinds jaren worden de jubilarissen (25, 40 of 50 jaar lid) bij onze vereniging, tijdens de nieuwjaarsreceptie in het zonnetje gezet. Vaak gaat dit gepaard met verwijzingen naar bijzondere gebeurtenissen in het verleden en krijgen vrienden, familie, oud elftal leden de mogelijkheid historische gebeurtenissen te memoreren.

We houden graag op de website bij welk lid zijn/haar jubileum heeft gevierd. Naast een eervolle vermelding is er ruimte gecreert om tekstjes over bijzondere gebeurtenissen, anekdotes, foto’s en dergelijke toe te voegen aan betreffende jubilaris.

Hoe zou je de jubilaris kunnen omschrijven? wat heeft hij/zij betekent voor de club? hilarische momenten? leuke herinneringen? foto’s uit de oude doos, enz,enz. Wij familie, vrienden en bekenden verzoeken de stukjes/foto’s e.d. te sturen naar jubilarissen@vvbeekbergen.nl.

Naam Lid sinds Lid sinds Aantal jaar
Guus Jurriens 50 jaar lid Guus Jurriens 01-06-1963 50
Hans Dolman 01-01-1964 50
Teun Jochems 50 jaar lid Teun Jochems 01-01-1964 50
Gerrit Sneller 50 jaar lid Gerrit Sneller 01-01-1964 50
Gerard Nieuwenhuis 01-01-1964 50
R. Berends 01-01-1964 50
Gerrit Sonneveld 01-01-1974 40
Nico Schut 01-01-1974 40
Cornelis de Boer 01-01-1974 40
Wijnand Lebbink 01-01-1974 40
Sylvia Mulder – Dolman 01-01-1974 40
Rob van Engeland 01-08-1988 25
Marcel van der Staaij 01-09-1988 25
Michiel Vrijs 01-09-1988 25
Vincent Kroon 01-09-1988 25
Dirk Neuteboom 01-09-1988 25
Peter Dolman 01-11-1988 25

Marcel van der Staaij – 25 jaar lid van VV Beekbergen

Op zijn eerste dag bij de V.V. Beekbergen wint Marcel twee bonnen van Blom Schoenen tijdens de voetbaldag. Dit deed hij onder andere met penalty schieten en met het overkoppen met Gerrie Muhren.

Vanaf de B schreef Marcel met zijn kompanen Bas van Exel en Guido Willemse beruchte artikelen voor het clubblad. Regelmatig werden ze afgekeurd en Bert Custers moest vaak praten als brugman om het artikel toch geplaatst te krijgen, weet ik te herinneren. Ludieke stukjes over drank, vrouwen, allerlei randzaken en dan vaak nog de uitslag van de wedstrijd, als die al vermeld werd.

Marcel had een prima techniek, mooie trap, was ontzettend fanatiek en een loopvermogen van een paard. Vooral het toepassen van die techniek botste nog wel eens met trainer Henk Calot. Bij de voorbespreking stond er steevast ” geen circusvoorstelling” onder de naam van Marcel. Hij mocht van Henk namelijk geen trucjes doen. Het heeft er zelfs een paar keer toe geleid dat Marcel werd gewisseld nadat een trucje fout ging.

Fanatisme sloeg ook nog wel eens door bij Marcel. Zeer regelmatig heeft hij daarom een tijdstraf, gele kaart en zelfs rode kaart gehad. Voor een schoppartij liep Marcel niet weg. En wie aan zijn medespelers kwam, kwam aan hem. Niet altijd even netjes maar je kon wel op hem vertrouwen: Hij stond er altijd!

Doordat hij soms te fanatiek was, volgden de onvermijdelijke schorsingen. Tweemaal werd hij zelfs intern geschorst. Marcel kreeg ongeveer 7 wedstrijden, nadat hij een tegenstander een tik had gegeven. Toen hij na het aflopen van de schorsing weer mocht meedoen, kneep een tegenstander Marcel in zijn neus. Daar reageerde Marcel weer direct op met een tik. Kreeg hij direct weer 7 wedstrijden interne schorsing. Hij heeft hiervan ongetwijfeld geleerd!

Marcel heeft zelfs wel eens een rode kaart gekregen, terwijl hij op de tribune zat. Dit nadat hij zichzelf al uit voorzorg had laten wisselen. Zo fanatiek hij op het veld is, nog fanatieker is hij als Feyenoord supporter. Maar dat mag bij iedereen bekend zijn.

Een andere grappige anekdote is dat Marcel ook wel eens in slaap gevallen is op het toilet. Dit na een hele gezellige middag in de kantine. Toen hij wakker werd, stapte hij van de wc en ging het alarm af.

Marcel heeft jaren achter de bar gestaan, is jarenlang trainer geweest, heeft honderden artikelen geschreven in de clubkrantjes en ook nog enkele jaren actief geweest voor de befaamde ‘ Negende’, de supportersvereniging van het eerste van Beekbergen. Een echte clubman dus!

Nu voetbalt Marcel nog af en toe bij het derde. Een leven met Feyenoord, werk, studie en natuurlijk zijn gezin met zijn vrouw en hun drie zonen maakt dat er niet veel tijd meer is om iedere week te voetballen.

Inzending: Huub Neuteboom

Dirk Neuteboom – 25 jaar lid van VV Beekbergen

Dirk Neuteboom is een zeer bekende verschijning binnen de V.V. Beekbergen. Wat veel mensen niet weten is dat hij niet altijd bij Beekbergen betrokken is geweest. Hij is zelfs jarenlang voetballer geweest in het eerste elftal bij de “aartsvijand” Loenermark.

Daarna is hij als vrijwilliger, onder andere in de rol als jeugdleider, zeer actief geweest bij V.V. Beekbergen. Actief is Dirk nu nog zeker, maar niet meer als leider of voetballer: Naast dat hij jarenlang het clubblad heeft bezorgd (nu het magazine), is hij lid van de maandagmorgen ploeg van V.V. Beekbergen.

Hij is ook een trouw supporter van het eerste elftal en het voormalig Bierde (voornamelijk ten tijden dat zijn zoons die in deze elftallen speelden). De grootste uitdagingen vond hij altijd wel de verre uitwedstrijden. Niet om gezellig met de auto of bus heen te gaan, maar om het hele stuk te fietsen (door weer en wind natuurlijk).

Sportief en actief is Dirk nu nog steeds. Als fietser is hij vaak te zien in Beekbergen en omstreken en tijdens de wintermaanden is hij vaak te vinden op de schaatsbaan (of natuurijs als de omstandigheden dit toelaten). Ook lange afstanden schuwt Dirk zeker niet. Hij doet nog elk jaar mee aan diverse wandel vierdaagsen en elk jaar als de vorst zich aandient, droomt Dirk van de Elfstedentocht.

Inzending: Huub Neuteboom