Beekbergen JO15 C1 verrast koploper Columbia C1 en zet grote stap richting kampioenschap!

Gisteren (maandag 7 mei) was het dan zo ver, onze JO15 oftewel Beekbergen C1 moest afreizen naar Apeldoorn, voor misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Het was mooi om te zien dat er meer toeschouwers waren meegereisd dan normaal, Beekbergen had de overhand al qua supporters. Het was dan ook een verrassing dat 1 minuut na aanvang de volledige D1 van Beekbergen, als team aan kwam lopen om ook de C1 te supporteren, klasse boys….groot compliment aan jullie en de leiders!

Klokslag 18.30 uur werd er aangevangen aan de Winckewijertlaan, Beekbergen begon in de volgende samenstelling:
Doel:                    Rafael van Veenendaal
Verdediging:      Marvin ten Hove, Bas Reinders, Rens Klopman en Frank van de Belt
Middenveld:      Christian Post, Timo Calot en Stijn te Winkel
Voorhoede:       Alain de Wilde, Jesse Calot en Lars van Cruijningen
In de wissel:       Rens Post, Job Klemann en Dewin Wilbrink…..(zij allen speelden de 2e helft)

Beekbergen liet vanaf minuut 1 zien waar het voor gekomen was. Niet eerder werd er gewonnen van Columbia C1, kortom men was super gemotiveerd om deze keer een goed resultaat te behalen. Er was meteen een veldoverwicht van onze jongens, duels werden goed aangegaan, organisatie stond goed en daarnaast werd er ook nog prima gespeeld in balbezit. Na 9 minuten resulteerde dit al in een voorsprong, aanvalsopbouw over rechts en via 4 schijven was het uiteindelijk Jesse die knap wegdraaide bij zijn tegenstander en de lange hoek vond, 0-1.

Columbia was van slag en wist niet wat hen overkwam, Beekbergen daarentegen wilde meer en bleef gas geven en nam weer het initiatief. Tien minuten na de 0-1 was het weer een mooie aanvalsopbouw, een eindpass vanuit de as richting de diepgaande Alain en hij bleef koel en rondde netjes af over de doelman van Columbia, kortom 0-2.

Beekbergen had controle en Columbia probeerde wel van alles maar telkens was het Rafael die pareerde of werd er als team gewoon goed verdedigd, iedere speler wist dat er wat op het spel stond deze avond. Zo liep de eerste helft richting rust, maar Beekbergen bleef Columbia onder druk houden en 3 minuten voor rust werd Christian gevonden bij de 2e paal en hij schoof de bal heel koeltjes onder de doelman van Columbia door, ruststand 0-3.

Columbia droop af richting kleedkamer en u mag raden wat daar gezegd werd, men was overklast en de bepalende spelers van Columbia waren lam gelegd door onze C1…men had geleerd van de laatste ontmoetingen.

Na rust een ander spelbeeld….Columbia probeerde zsm de aansluiting te zoeken en kreeg ook meer kansen echter bleef Beekbergen goed verdedigen. Neemt niet weg dat alle zeilen bijgezet diende te worden maar als team bleef men strijden. De spaarzame balbezit momenten bleven gevaarlijk en hadden wellicht meer op kunnen leveren maar dat bleef vooralsnog uit. Columbia bleef drukken en drukken maar verder dan schoten voorlangs, de paal of Rafael als sta in de weg kwam men niet. Kort voor tijd kwam er weer een counter moment voor Beekbergen, Jesse werd diep gestuurd en was eerder bij de bal dan de doelman, hij wipte de bal richting goal maar werd ondertussen ook getorpedeerd door dezelfde doelman……scheidsrechter keek of de bal binnen viel ivm voordeel maar dit gebeurde niet en dus werd er alsnog een strafschop toegekend aan Beekbergen, klusje voor Timo…..met zijn linkerbeen schoot hij dan ook feilloos raak in de bovenhoek en keeper kansloos, 0-4.

Beekbergen vond het prima zo en Columbia was niet meer bij machte het tij te keren, ook al liet de scheidsrechter erg lang doorspelen. Na 79 minuten speeltijd was het dan eindelijk einde wedstrijd en was de dik verdiende overwinning (0-4) een feit!

Als team goed gespeeld, keihard gewerkt en op de juiste momenten toegeslagen…..gefeliciteerd mannen.

Hartelijk dank namens de jongens aan een ieder die als supporter aanwezig was deze avond en in het bijzonder de D1 inclusief leiders.

Nu resteren nog de wedstrijden Klarenbeek, WWNA en AZC….scherp blijven nu mannen! Alles in eigen hand en wanneer deze wedstrijden op dezelfde manier worden aan gegaan kan het zomaar een heel mooi seizoen gaan worden met wellicht een kampioenschap op het eind!