C1 loopt averij op in en tegen Klarenbeek

Gisteren, woensdag 16 mei, stond er wederom een topper voor de C1 op de agenda…..deze keer de uitwedstrijd tegen Klarenbeek C1….in het buurtdorp Klarenbeek. Wederom waren er veel ouders, andere familieleden en overige VVB supporters meegereisd. De jongens hadden afgelopen weekend een mooi 2 daags toernooi gespeeld in België, helaas waren de pijntjes daarvan nog wel zichtbaar. Iets na 19.00 uur werd er afgetrapt op vijandelijke grond, Beekbergen begon in de volgende samenstelling:

Doel:                   Rafael van Veenendaal
Verdediging:      Marvin ten Hove, Bas Reinders, Rens Klopman en Rens Post.
Middenveld:      Christian Post, Timo Calot en Dewin Wilbrink
Voorhoede:       Alain de Wilde, Jesse Calot en Job Klemann
In de wissel:       Frank van den Beld, hij speelde de 2e helft.
Stijn te Winkel en Lars van Cruijningen moesten in de warming up helaas afhaken vanwege een blessure.

Beekbergen liet vanaf minuut 1 wel zien dat het speelde voor het kampioenschap. Wilde men alles in eigen hand houden moest er simpelweg gewonnen worden, maar dat werd een zware kluif wist een ieder. Onze jongens namen wel het initiatief, veel druk naar voren tegen de stugge verdediging van de blauwhemden maar sporadisch kwamen er kansen. Zo was er de eerste na 8 minuten, Jesse onderschepte de bal op 35 meter en kon door. Hij had de bal breed kunnen (moeten) afleggen maar koos voor de afronding, helaas via de keeper ging deze kans over de goal.

Niet veel later was het weer Jesse, nu werd hij weggestuurd en moest het zelf doen, hij maakt geen fout en schoof onder doelman binnen, 0-1. Het vervolg daarna was ook goed, meteen nam men weer het initiatief en kwamen er kansen, schoten van Dewin, Timo, Alain en Jesse hadden beter lot verdiend maar de wind speelde een grote rol deze avond…..alles suisde over de goal.

Toch kwam er de 0-2, wederom Jesse die bediend werd en hij vond het net als een echte spits en schoot koeltjes binnen. Klarenbeek was wel wat van slag maar men bleef wel knokken om Beekbergen een hak te zetten. In de 24e minuut was het een uitverdedigen moment in de 16 meter van Beekbergen, Bas raakte één van de spitsen van Klarenbeek en deze ging dankbaar naar de grond, strafschop zei de leidsman. Aanloop van één van de middenvelders en vanaf 11 meter werd er de rechterhoek gevonden, helaas was Rafael kansloos, 1-2.

Beekbergen was wat van slag, maar pakte de draad toch weer aardig op. Kort voor rust was er de actie van de dag, Timo kwam in balbezit rechts van de 16 meter en slalomde zich een weg richting achterlijn, hij passeerde hierbij 4 tegenstanders en gaf een lob/voorzet af richting Alain bij de 2e paal, hij hoefde alleen maar binnen te lopen en deed dat foutloos, 1-3….dit was tevens de ruststand.

Na rust een compleet ander Beekbergen en dito spelbeeld.…. Klarenbeek ging niet meer opbouwen maar hanteerde overal de lange bal, de wind ging er onder en Beekbergen moest hard knokken en voetballend werd het stukken minder. Het duurde dan ook maar 6 minuten en in de 42e minuut was het al 2-3, rugdekking was er niet en de spits van Klarenbeek kon door en maakte geen fout en schoof onder Rafael door. Het echte knokken werd een strijd, beide teams waren aan elkaar gewaagd alleen had Beekbergen een extra tegenstander en dat was de wind. Daarnaast was de scheidsrechter ‘bij momenten’ Klarenbeek goed gezind. Zo ook in de 58e minuut, volgens de leidsman maakte Rens een overtreding maar het was anders, Beekbergen had een vrije trap moeten krijgen maar helaas. Wat een ieder al zag aankomen gebeurde dan ook…..van zo’n 22 meter werd er aangelegd, bal rechts langs de muur en in de lange hoek, daar waar Rafael niet meer kon pareren viel de bal binnen, 3-3.

Beekbergen bleef het wel proberen maar moest het hebben van individuele kwaliteiten, in dit geval van Timo……hij soleerde nu vanaf links zich een weg richting goal, kwam uit op zo’n 13 meter diagonaal voor de goal en vond de lange hoek maar helaas ook de paal…..daar waar hij zeker meer had verdiend. De laatste minuten waren beide ploegen een beetje leeg gespeeld, zo bleef het dan ook 3-3…..Beekbergen likte de wonden maar ja, dat kan gebeuren maar mag eigenlijk in deze fase niet gebeuren. Nog geen man overboord en alles in eigen hand, de stand aan kop is nu als volgt:

1. Beekbergen C1                10-25    doelsaldo +30
  2. Columbia C1                     10-25    doelsaldo +28
  3. Klarenbeek C1                 10-18    doelsaldo +7

KNVB regels:
Voor het bepalen van de rangorde in de najaar poules is, indien het totaal aantal behaalde wedstrijdpunten gelijk is, het doelsaldo van belang. Is het doelsaldo gelijk dan is het aantal doelpunten “voor” beslissend. Is ook het aantal doelpunten “voor” gelijk, dan is het resultaat van de onderlinge competitiewedstrijd beslissend. Is dit ook gelijk dan wordt een beslissingswedstrijd of beslissingswedstrijdenreeks gespeeld.

Nu resteren nog de wedstrijden AZC thuis en WWNA uit….er zal nu twee keer goed gewonnen moeten worden en met behoorlijke cijfers, dat moet de opdracht zijn en vooral de nul houden! Alles nog steeds in eigen hand maar het is nu wel vijf voor twaalf en moet een mooi seizoen een mooi slot gaan krijgen……aan de bak boys en besef goed dat alles nog in eigen hand is.

Een trouwe supporter!