Kunstgras

Om zeker te stellen dat iedereen van het kunstgrasveld gebruik kan maken is hiervoor een trainingsschema opgesteld. Dit schema kunt u hier vinden. Tijdens trainingen is het mogelijk wedstrijden op het kunstgrasveld in te plannen. De regels hiervoor zijn:

In augustus en januari mag het kunstgrasveld gebruikt worden voor oefenwedstrijden, mits het 3e veld geschikt is voor trainingen. Indien het 3e veld niet beschikbaar is, kan de oefenwedstrijd niet doorgaan. Voor de gebruikstijd van het kunstgrasveld voor de oefenwedstrijd geldt dat deze is beperkt tot de wedstrijdtijd (warming-up gebeurt elders). Voor inhaalwedstrijden geldt dat het kunstgrasveld altijd gebruik mag worden. Meld gebruik van het kunstgrasveld voor wedstrijden, ten tijde van trainingen, altijd bij de trainer! Bij voorkeur vinden inhaal- en oefenwedstrijden niet op de donderdagavond plaats.

Als een elftal doordeweeks een oefenwedstrijd wil spelen op het kunstgrasveld dan wordt dit eerst aangevraagd door het invullen van onderstaand aanvraagformulier. Na verzending komt dit terecht bij Annemieke v.d. Beld of Mariska Vakkert. Annemieke bekijkt de interne aanvragen en Mariska de aanvragen van derden. Bekeken wordt of de aanvraag mogelijk is op de gevraagde datum en tijdstip en de aanvraag wordt goed of afgekeurd. Bij afkeur zullen eventuele alternatieven worden aandragen. Bij oefenwedstrijden in het weekend moeten de aanvragen bij de wedstrijdsecretaris worden ingediend.

Nogmaals attenderen wij iedereen op de gebruikersvoorschriften van ons kunstgrasveld. Deze werden al eerder gepubliceerd en rondgestuurd naar de omliggende verenigingen.

Let op dat bij kunstgrasvelden wij adviseren kunstgrasschoenen te gebruiken.

Gebruik voor het reserveren onderstaand formulier.

Bezetting kunstgras

Datum Tijdstip aanvang Tijdstip einde Activiteit c.q. Wedstrijd
14-03-2-18 13.00 14.00 OBS Oosterhuizen oefenen schoolvoetbal
21-03-2018 13.00 14.00 OBS Oosterhuizen oefenen schoolvoetbal
 31-05-2018 16.00 21.00 Toernooi
 01-06-2018 16.00 21.00 Toernooi
 02-06-2018 09.00 14.00 Toernooi
 09-06-2018  09:00 20:00 Voetbaldag/Einddag

Bespeelbaarheid kunstgrasveld

Mededelingen over het NIET mogen bespelen van het kunstgrasveld staan op de website, zo mogelijk een dag van te voren op. Bij onverwachtse omstandigheden kan dit op dezelfde dag er op staan.

Regels gebruik kunstgras bij sneeuw, vorst, ijzel

Om inzicht te geven wanneer er wel en niet op het kunstgrasveld gespeeld mag worden zijn de regels hieronder kort weergegeven. Het uitgebreide reglement is de lezen in het te downloaden pdf-bestand.

Sneeuw

• Bij aanhoudende vorst het veld niet bespelen i.v.m. vorming ijslaagjes!
  • Geen sneeuw verwijderen met sleepnet i.v.m. meenemen rubber.
  • Is en blijft de temperatuur overdag boven het vriespunt en zijn de sneeuwlaag/ijsresten nagenoeg verdwenen (<0,5 cm) kan bij een (druk) programma overwogen worden het veld te borstelen waarna het bespeelbaar is.

Vorst

• Veld is bij vorst (tot -20c) goed bespeelbaar

IJzel

• Een beijzeld kunstgrasveld niet bespelen. Vaak van korte duur.

Opdooi

• Blijft er bij het dooiproces een laagje water op het kunstgrasveld dan het veld: niet bespelen omdat de ondergrond (zand) nog bevroren is en het overtollig water niet weg kan. Vaak is dit proces van zeer korte duur.

Tijdens sneeuwval, hagel, ijsregen e.d.

• De scheidsrechter (bij wedstrijden) en trainer (bij trainingen) bepalen of het veld bespeeld kan worden i.v.m. gevaar voor de sporter (blessures).

Klik hier voor de brochure Kunstgras en de winter.