C1 doet wat het moet doen en zit nu in de wachtkamer……


Zaterdag 26 mei werd er om 11.00 uur aangevangen bij WWNA in Wenum Wiesel, laatste wedstrijd van het seizoen en op weg naar het kampioenschap. Er moest er gewonnen worden!
Wederom waren er veel supporters meegereisd hetgeen de mannen goed deed, daarnaast was de groep gemotiveerd om deze tegenstander meteen in de houtgreep te nemen…….
Beekbergen begon in de volgende samenstelling:
Doel:                  Rafael van Veenendaal
Verdediging:      Rens Post, Bas Reinders, Rens Klopman en Frank van den Belt
Middenveld:      Christian Post, Timo Calot en Stijn te Winkel
Voorhoede:       Alain de Wilde, Jesse Calot en Lars van Cruijningen
In de wissel:     Dewin Wilbrink en Job Klemann, beiden zouden ook invallen gedurende de wedstrijd..

Beekbergen was vanaf minuut 1 de baas en gaf veel druk naar voren en wist dan ook dat het anders moest dan een half jaar geleden, toen er thuis verloren werd van WWNA. Wilde men nu alles in eigen hand houden moest er simpelweg gewonnen worden. Er waren wel een aantal kansen voor nodig alvorens men het net wist te vinden, de eerste mogelijkheid was een diagonaal schot van Stijn…helaas werd deze door Lars 5 meter voor de goal geblokt, kortom pech dat hij in de baan van het schot stond. De 0-1 kwam er wel….Timo wist een afgeslagen bal op te pikken en schoot in de 16 binnen in de lange hoek. Gedurende de 1e helft moest Stijn helaas, wegens zijn liesblessure, wisselen met Dewin…..
Beekbergen bleef kansen krijgen en wanneer men met meer overzicht en precisie was blijven voetballen op zo’n 30 meter van de goal was het verschil na 25 minuten spelen al groter geweest. Maar men weet als je hem zelf niet maakt dan……………
WWNA kreeg na een duwfoutje van Frank een vrije trap op zo’n 20 meter van de goal…..muur alles stond er maar de speler wist deze om de muur heen te krijgen en schoot dan ook in de lange hoek halfhoog binnen, 1-1 en Rafael kansloos. Beekbergen was effe het spoor bijster en moest weer opnieuw beginnen. De rust werd dan ook met de stand van 1-1 bereikt.

Na rust ging Beekbergen met meer risico spelen, 1 op 1 achterin en zodoende een overtal op het middenveld, nu de uitvoering nog.….
WWNA kwam er niet meer aan te pas, wist nog wel eea tegen te houden maar al snel kwam er de 1-2, na een corner wist Christian binnen te schieten. Niet veel later kwam er ook de 1-3, dit keer was het Lars die dankzij Timo geheel vrij voor de goal stond en de breed gegeven bal feilloos binnen schoot. Tussentijds had de jeugdige scheidsrechter wel 2 strafschoppen moeten geven, hij was de enige die het anders zag en dus moest Beekbergen gewoon door en gas blijven geven. Een vrije trap leidde de 1-4 in, Timo wist over de muur de korte hoek te vinden en WWNA was gebroken….. Vervolgens werd het Jesse time…..in een mum van tijd wist hij 3 keer het net vinden, twee keer omspeelde hij de doelman en één keer schoof hij strak binnen….oftewel de 1-5, de 1-6 en de 1-7 waren allemaal treffers van Jesse. De warmte brak vervolgens op, Beekbergen had gedaan wat het moest doen en WWNA kon de jongens in de 2e helft niet meer bijbenen……knap gedaan boys.

Nu is het afwachten wat Columbia gaat doen…… de stand aan kop is nu als volgt:

  1. Beekbergen C1                12-31    doelsaldo +44  (57 voor-13 tegen)
  2. Columbia C1                     10-25    doelsaldo +27  (39 voor-12 tegen)

De rest op de ranglijst doet niet meer mee voor het kampioenschap. Columbia speelt woensdag 30 mei een restant uit tegen Klarenbeek, stand 0-3 in het voordeel van Columbia. Vervolgens speelt Columbia zaterdag haar laatste wedstrijd, thuis tegen csv Apeldoorn, aanvang 10.00 uur. Pas na die wedstrijd(en) zullen we weten wie zich de kampioen mag noemen in deze klasse, Beekbergen C1 staat er goed voor….Columbia moet twee keer winnen en daarnaast zal men een doelsaldo van +17 moeten overbruggen op kampioen te worden. Wij hopen uiteraard allen dat onze jongen op zaterdag 2 juni een feestje mogen gaan vieren!!!!!

Nogmaals de KNVB regels:
Voor het bepalen van de rangorde in de najaar poules is, indien het totaal aantal behaalde wedstrijdpunten gelijk is, het doelsaldo van belang. Is het doelsaldo gelijk dan is het aantal doelpunten “voor” beslissend. Is ook het aantal doelpunten “voor” gelijk, dan is het resultaat van de onderlinge competitiewedstrijd beslissend. Is dit ook gelijk dan wordt een beslissingswedstrijd of beslissingswedstrijdenreeks gespeeld.

Een trouwe supporter!

 

 

 


Geef een reactie