Jubilarissen in het zonnetje

Tijdens de nieuwjaarsreceptie zijn onze jubilarissen in het zonnetje gezet. Hieronder onze  jubilarissen

70 jaar: Jo Dolman
Uitvinder en bakker van de Veluwse Bol, vroeger keeper geweest, bestuurslid en sponsor. Jo was ook actief in de organisatie van evenementen en hij heeft samen met enkele andere leden Barcelona naar Beekbergen gehaald. Vanaf de eind negentiger jaren overwinterde hij in Spanje en belde steevast na de wedstrijd even voor de uitslag van de wedstrijd van “zijn eerste”. Zijn broer Arie maar ook Rinus Konink waren altijd aanwezig om Jo ook van alle andere uitslagen te voorzien. Jo was jarenlang een vaste waarde bij de jaarlijkse algemene ledenvergaderingen waarbij hij kritisch maar positief zijn mening gaf. Zijn relatie met onze vereniging maak ik het duidelijkst met dit bordje uit de bestuurskamer. Enkele jaren geleden door Jo aan ons geschonken.

Ondanks het feit dat het fysisch wat minder gaat hoop ik je Jo nog vele jaren als trouw supporter van ons eerste langs de lijn te zien.

 

60 jaar: Ab Tromp, Adrie Klopman (afwezig) en Jan Vrijs (afwezig)

Ab Tromp
Vele jaren actief als sponsor van onze vereniging. Als actief scheidsrechter trainde Ab veel voor zichzelf op onze accommodatie met zijn vaste maatje Fred Sterk, oud-scheidsrechter betaald voetbal. Hij was een strenge doch rechtvaardige leidsman waar iedereen respect voor had. Hij is een clubman pur sang. Sinds zijn vertrek uit Beekbergen, hij woont nu in Apeldoorn, is hij wat minder aanwezig. Hij heeft echter voor een goede vervanging gezorgd middels zijn zoon Arno en schoondochter Judith. Ad en nu Arno zorgden en zorgen er in ieder geval voor dat de vereniging er warmpjes bij zit. Wat ook niet onvermeld mag blijven is dat Ab een van de drijvende krachten achter de Veluwse Markt is. Een ontmoetingsplaats voor toeristen maar niet minder voor de Beekbergenaren.

50 jaar: John Luth en René van de Bosch (afwezig)

John Luth
Oud keeper van ons 1e elftal waarbij John moest concurreren met Peter Dolman en Henk Klomp. Ook John komt uit een geel/zwarte familie met een vader en een broer die ook lid waren van onze vereniging. Ook zoon Milan was actief als voetballer, moest echter in 2015 door blessures stoppen. John heeft als bestuurslid algemene zaken enkele jaren in het bestuur gezeten en steunde ons jarenlang als sponsor. Bij thuiswedstijden is hij steevast aanwezig en evalueert hij na afloop de wedstrijd met een biertje in de hand aan stamtafel van de van Schaffelaarweg. Daarbij woont hij eigenlijk aan de Juffrouw Oosterweg!. John is nog steeds actief als sporter en heeft bij de tennis menige prijs behaald. Als lid van de “Bokkenclub” is hij steevast donderdags bij de tennis te vinden.

René van de Bosch
Wie van de Bosch zegt, denkt aan VV Beekbergen. Vader Rein was een van de steunpilaren van onze vereniging en dat door de aderen van René en zijn onlangs overleden broer Tinus geel/zwart bloed stroomt was daardoor logisch. René was een snelle voetballer die je niet zomaar passeerde. Hij voetbalde o.a. in ons derde elftal met onder andere John Luth. In de tijd van Jan Schut boerenpartij verrichte René wel activiteiten als consul en hij heeft bovendien jarenlang de lijn getrokken. Dit in de positieve zin van het woord door namelijk onze velden uit te zetten en vervolgens het hele jaar te kalken. Op de trekker zat hij het liefst, zoals tegenwoordig tijdens de Veluwse Markten op de bok van de paardentram.

40 jaar: Evert van de Broek en Robert Konink

Evert van de Broek
Evert is in het totaal 40 jaar lid waarvan hij in het totaal 38 jaar voetbalde. Zijn carrière eindigde in 2016 toen Evert intussen bijna de respectabele leeftijd van 70 jaar had bereikt. Eerst voetbalde hij volgens de overlevering op de zaterdag, vervolgens in het derde op de zondag en ter afsluiting in een 45+ team. Volgens dezelfde overlevering trainde hij in het begin vaak mee bij de selectie. Evert was de drijvende kracht achter de propagandacommissie met mensen als Gerrit te Winkel, Gerrit van Engeland, Ruud Pluim en Chris Plante. Hij was daar, met hulp van zijn vrouw Lenie, verantwoordelijk voor vele gezellige avonden klaverjassen, bingo spelen maar ook voor het jaarlijkse Sinterklaasschieten. Ook was hij de bezielende kracht achter de drankenmandverloting, die voor de vereniging veel geld opbracht en in het verleden tijdens deze receptie plaats vond. Technisch stond hij bovendien voor onze vereniging zijn mannetje.

Robert Konink
Op 10 jarige leeftijd lid geworden van VVB en na de jeugd overgestapt naar het derde. Toentertijd on leiding van Dukker. Vervolgens naar het Tweede en in eerste instantie op parttimebasis naar het Eerste. Vervolgens binnen het Eerste een werklustige verdediger die je als tegenstander soms wel 3 keer tegenkwam. Met het Eerste in de negentiger jaren gepromoveerd naar de derde klasse.. Al jaren leider van jeugdteams en op dit moment van de B1 waarin zijn zoon Roel speelt. Eveneens zeer actief binnen de jeugd bij o.a. de organisatie van het Bredewold Dolman toernooi en het Snerttoernooi. zoals dat gisteren nog plaatsvond. Speelt nu in Zondag 3 en in het 45 plus team.

25 jaar: Jans Zandbergen, Jan Telnekes, Cor Kaal, Henk Calot, Michael Keurhorst

Henk Calot
Henk is een echt voetbaldier. Voetbalde zelf in het tweede en het derde en nu op de vrijdagavond in het 45+ team. Was in de tijd van Klein Klouwenberg samen met Jan Telnekes trainer van de A en de B. Is echter nog steeds als gedreven trainer actief van de A en heeft meerdere jaren in het bestuur gezeten voor voetbalzaken jeugd en vervolgens voetbalzaken senioren. Ook broer Erwin was lang actief in het eerste.

Cor Kaal
Voetbalde in ons derde elftal. Ook is hij jeugdtrainer geweest en heeft bij de jeugd voetbaltechnische zaken in zijn portefeuille gehad. Ook heeft hij gezorgd voor nageslacht. Zoon Ryan speelt nu in ons eerste elftal. Aan de lijn altijd aanwezig met zijn vrouw Gerda die actief is bij de PJB

Michael Keurhorst
Een kleurrijk speler, kleuren zijn geloof ik zijn specialiteit, die als voetballer bekend stond om zijn snelheid. Hij eindigde zijn voetbalcarrière in een vriendenteam en houdt daarbij vooral van gezelligheid. Op de zaterdagmiddag kunt u hem regelmatig, samen met Jan Elijzen, als vrijwilliger achter de bar vinden om de bezoekers met een glimlach van een hapje en drankje te voorzien. Michael werkt 4 dagen per week als autospuiter in Vaassen maar ook 1 dag per week als kleine zelfstandige. Mocht U bijvoorbeeld een keer een paaltje over het hoofd hebben gezien dan kunt U bij Michael terecht. Rest mij nog te melden dat Michael, samen met zijn echtgenoot, ook nog actief waren bij de Boerderij. Een vrijwilliger met hart voor Beekbergen.

Jan Telnekes
In de tijd van Klein Klouwenberg samen met Henk Calot trainer geweest van de A en de B. Daarnaast heeft Jan alle jeugdelftallen wel getraind, veel gefloten, en ook zelf nog gekeept. Wat mij het meeste is bijgebleven is dat Jan nog een team weten te sponsoren via de NS. Op dit moment is Jan in Uddel, bij Prins Bernard nog actief als keeperstrainer.

Jans Zandbergen
Onder de vleugels van vader Willem en moeder Geertje uit een geel/zwart nest actief als voetballer bij onze vereniging. Jans is lang actief geweest in het 2e en speelt nu in het ZM-voetbal en geniet enorm van de derde helft. Uit hetzelfde nest komen ook broers Anne en Emiel.
Jans is een unieke voetballer. Een hele goeie techniek, iets te gemeen, maar vooral veel te lui. Als A-speler kreeg hij de kans met Johan van Beek en Joris Jacobsen om bij het 1e aan te sluiten. Ze hadden echter geen klik met de trainer John van Dijk en haakten daarom maar snel af om er nog een mooi jaar bij de A1 aan vast te plakken.
In deze tijd had de A1 Veel publiek langs de lijn, elke wedstrijd was het weer feest. Of een hele goeie pot, of het liep weer uit de hand. Elke week was het publiek de grote winnaar. Vooral de wedstrijden tegen Apeldoornse Boys staan nog in ieders geheugen gegrift. Bij De Boys stond Jeffrey Wiegers onder de lat en ook Stef Vloedgraven speelde in dat team. Dat het buiten het veld allemaal vrienden waren was tijdens deze wedstrijden niets van te zien. Er moest vooral gezaagd worden en de strijd moest en zal gewonnen worden. Niet alleen Jans maar het hele team hield uiteraard ook van de 3e helft, zaterdagnacht werd er weer geproost met de jongens van De Boys op het Caterplein, in de Plaza of in de Bizzy’s.
Onder Piet Panman kreeg Jans uiteindelijk weer een kans in het 1e. Piet vond Jans altijd de man met de beste inspeelpass van Beekbergen. Hij had nog maar net een basisplaats te pakken en brak toen op veld 2 zijn pols, waarvan de schade nog steeds zichtbaar is. Vanaf toen was Jans op z’n favoriete zondagochtend te bewonderen, eerst om half 10, Maar door veelvuldig klagen heeft Jans ervoor gezorgd dat zondag 2 nu nog steeds half 12 speelt. Beekbergen 2 is je nog steeds dankbaar hiervoor.
Wat ook een uniek moment blijft is de 1e wedstrijd ooit dat de 3 gebroeders Zandbergen samen zouden spelen in een echte wedstrijd. Helaas had Jans de wekker niet goed staan en ging dat niet door. Maar voor de fans die er allemaal waren was de week erna een 2e kans op dit moment. Deze wedstrijd dat ze echt voor het eerst samen speelden degradeerde Beekbergen 2 helaas. We zullen er verder niet teveel op in gaan.
Jans was wel klaar met voetballen in de ochtend en ging toen maar op zaterdagmiddag voetballen. Maar ook daar kan Jans zich voor verslapen. Columbia uit om 16.00 uur, Pa en Ma (intussen opa en oma) Zandbergen langs de lijn, maar die zagen geen Jans. Jans lag nog lekker in z’n warme bedje. Zelfs de kibbelingen van Jeffrey gemist!!


Geef een reactie