Oproep Walking Football

Geachte senior leden vv Beekbergen,

Het is al weer meer dan drie jaar geleden 2016 dat ik een oproep heb gedaan om Walking Football van de grond te krijgen bij vv Beekbergen met name voor de oudere ex voetballers. We zijn gedeeltelijk geslaagd in onze missie. De volgende personen zijn drie jaar terug gestart: Fred Schenning, Hans Schaapman, Henk Janssen, Gert Janssen, Hans Janssen, Guus Groenen, Arie Wilbrink, Peter Dolman, Dirk vd Berg,  Arie van Eck, Wim Jacobs en Willem Zandbergen.

Deze groep is t/m voorjaar 2019 bezig geweest met walking football en soms afgewisseld met geïmproviseerd voetgolf! De laatste maanden liep de animo achteruit mede door langdurige blessures en te weinig spelers. Voor de zomer 2019 hebben we een bijeenkomst gehad met de overgebleven groep, 8 walking footballers om te kijken hoe verder. Bij deze acht is nog voldoende animo om door te gaan en we hebben afgesproken nog eens een oproep te doen bij de oudere ex voetballers 50+,60+,70+,80+ om zich aan te sluiten bij de groep. Hoe meer zielen hoe meer vreugd en des te leuker om potjes walking football te spelen van 5,6,7,8 tegen 5,6,7,8.

Wat is Walking Football
Voetbal hoeft niet snel te gaan om mooi te zijn. Dat bewijst deze voetbalvorm waarbij in wandeltempo op een kwart veld gespeeld wordt. Walking Football houdt in dat er tijdens een partijtje niet wordt gerend. Er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Via Walking Football kun je een leven lang van voetbal blijven genieten. Bovendien kun je bewijzen dat je je voetbalstreken nog niet bent verleerd. Daarnaast is het een uitgelezen mogelijkheid om betrokken te raken bij een vereniging.

Iedere woensdag vanaf 18 september 2019 starten we weer aanvang 19.30 uur. KOMT ALLEN.

Namens de walking footballers van 8.
Fred Schenning, Hans Schaapman, Henk Janssen, Gert Janssen, Guus Groenen, Arie Wilbrink, Peter Dolman en Willem Zandbergen